חומרי הבסיס ללחם:
3 כוסות כוסמת ירוקה בלבד! (לא החומה)
כוס מים
1/4 כוס שמן זית מזן בינוני בעוצמתו(ברנע)
חצי כפית מלח
תוספות שאפשר להוסיף ללחם:
1/2 כוס פרג שלם (אפשר גם טחון)
1/2 כוס גרעיני חמניה/דלעת או שילוב שלהם
1/4 כוס זרעי פשתן טחונים
הוראות הכנה:
משרים את הכוסמת בקערה עם מים למשך לפחות שלוש-ארבע שעות או ללילה. שוטפים ומסננים.
מעבירים את הכוסמת למעבד מזון/בלנדר מוסיפים כוס מים וטוחנים עד שמקבלים תערובת לבנה במרקם דמוי שמנת. אפשר לטחון גם עם בלנדר מוט. שמים את התערובת בקערה ונותנים לה לתסוס במשך כמה שעות עד להיווצרות בועות ומרקם שמזכיר קצף. בקיץ זה קורה די מהר ובחורף לאט יותר. רצוי לא להשאיר אותה יותר מ 24 שעות כי הריח של הכוסמת גם ככה לא משהו וככל שזה מחמיץ יותר, הריח הוא בהתאם….
מחממים תנור ל 185-190 מעלות.
משמנים תבנית במעט שמן זית ומוזגים לתבנית.
הכמות מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית לחם אחת, אם רוצים שיצאו פרוסות גדולות יותר. אופים עד שהחלק העליון נראה קריספי ושחום (אני אופה אותו מעל שעה). כשמוציאה מהתנור, מחכה כמה דקות ואז משחררת מהתבנית ובודקת שגם החלק התחתון אפוי היטב. אם לא, הופכת את הלחם ומכניסה שוב לתנור לכמה דקות, עד שיראה מוכן.
כשהלחם מוכן, יש לחכות עד שיתקרר ורק אז לפרוס אותו לפרוסות דקות.
מומלץ לשים את הפרוסות בטוסטר לכמה דקות לפני שאוכלים, טעים ומומלץ.
אני פורסת את הלחם ומקפיאה אותו כי אם הוא נשאר בחוץ כמה ימים הוא עלול להעלות עובש.