מצרכים:
קילו קמח לבן רגיל,
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר לבן
כף מלח דק
1/2 כוס שמן זית (עדיפות לזנים: ברנע/ארביקינה/קורנייקי).
3כוסות מי ברז.
לציפוי:
200 גר' שומשום,
כוס שמן זית (עדיפות לזנים: ברנע/ארביקינה/קורנייקי).
מלח גס.
אופן ההכנה:
א. הכנת הבצק ידנית או במיקסר:
שלב ראשון מערבבים הקמח, השמרים, הסוכר הלבן.
שלב שני מוסיפים בהדרגה חצי כוס שמן זית ואח"כ את המים.
אחרי כ 10 דקות יתקבל בצק מעט דביק.
ב. יוצרים מהבצק כדור גדול,
מניחים הכדור בקערה (עדיפות לקערת נירוסטה),
משמנים היטב הקערה בשמן זית ומניחים את הבצק בתוכה,
משמנים את הבצק מכל צדדיו,
מכסים את הקערה בנילון ניצמד ובמגבת ומניחים להטפחה במשך
שעה וחצי עד שעתיים.
ג. מחלקים הבצק לכדורים דומים בגודלם.
ד. בקערה אחת מערבבים מלח גס ושומשום.
בקערה שנים שמים שמן זית.
ה. טובלים כל כדור בשמן זית ומגלגלים אותו בשומשום ובמלח.
ו. מניחים על תבנית ששומנה קלות,
עוטפים התבנית במגבת להטפחה נוספת במשך כחצי שעה.
ז. מחממים התנור לכדי 200 מעלות ואופים משך כ 40 דקות עד אשר הלחמניות משחימות.